Corona- virus

Ministerie van Financiën

t.a.v. zijne excellentie de heer W. Hoekstra
Korte Voorhout 7
Postbus 20201
2500 EE Den Haag

Betreft: Corona crisis

Den Haag, 13 maart 2020

Hooggeachte heer Hoekstra,

De DMC Alliantie Nederland is een branchevereniging,  die de belangen vertegenwoordigt van bedrijven die zich bezig houden met inkomend toeristisch en zakelijk toerisme naar Nederland. Wij bemiddelen m.n. tussen touroperators, incentive houses, busbedrijven, cruisemaatschappijen etc. in het buitenland en hotels, restaurants, tourgidsen, entrees, vergaderlocaties etc. in Nederland.  De term DMC staat voor Destination Management Company. De vereniging vertegenwoordigt 28 ondernemingen. Naast de belangen behartiging streeft de vereniging naar samenwerking met andere nationale en internationale verenigingen en instellingen die in hetzelfde veld opereren.

Door de Corona crisis zijn onze leden zwaar geraakt en het voortbestaan van onze bedrijven wordt door de huidige situatie bedreigd.

Cruise maatschappijen annuleren hun vaarten.

Door het annuleren van vluchten, zoals die van KLM, kunnen cliënten niet naar Nederland komen.

Bedrijven in het buitenland verbieden personeel naar Nederland te reizen.

Senioren zijn angstig om naar Nederland te reizen en annuleren.

Congressen alsook daarbij horende reisverlengingen en extra diensten worden geannuleerd.

Kunst en Concert reizen worden geannuleerd.   (musea gesloten, concertzalen dicht)

Etc.

 

De leden van onze vereniging zijn allen afhankelijk van het toerisme naar Nederland.

Onze activiteiten zijn nagenoeg tot stilstand gekomen. Wij investeren thans nagenoeg al onze tijd in het annuleren van reizen, hetgeen slechts beoogt het financiële drama te verkleinen, maar waaraan uiteraard niets verdiend wordt.  In de periode half maart tot medio juni wordt een groot deel van onze omzet van het gehele jaar gerealiseerd, (o.a. door het congresseizoen voor zakelijke reizigers en de tulpentijd voor toeristische bezoekers).

Door de huidige Coronacrisis en de bijbehorende maatregelen worden wij bedreigd in ons voortbestaan.

 

De Corona crisis komt bovenop de maatregelen die de stad Amsterdam heeft getroffen om het georganiseerd toerisme te belemmeren met hoge extra retributies en stadsbelastingen en de z.g. reisbureauregeling (btw regel) die onterecht op onze branche wordt toegepast.

 

In het kader van de mededelingen die gisteren zijn gedaan omtrent ondersteuning van het MKB, verzoeken wij u om financiële steun voor onze leden om hen voor faillissement te behoeden.

 

Wij zien uw reactie graag tegemoet

 

Hoogachtend

Namens het bestuur van de DMC Alliantie,

Martin Heida, voorzitter  070-3060646

Rob den Hartog, bestuurslid  020-504 5750