Toekomstvisie

De komst van toeristen heeft niet alleen maar voordelen, dat realiseren wij ons als DMC Alliantie maar al te goed. Als alliantie willen wij graag met gemeentes, hotels en attracties in gesprek blijven om te kijken hoe we gezamenlijk tot een oplossing kunnen komen. Een oplossing die het beste is voor de bewoners, maar zeker ook de bezoekers een unieke belevenis laat hebben.

 

De definitie van een toerist

Helaas worden de feestvierende bezoekers veelal over één kam geschoren met de toerist die een georganiseerde reis maakt en zich wél netjes aan de regels houdt. De regels die door de gemeente worden ingevoerd om de overlast van de feestvierders te beperken, treffen helaas vooral de “gewone” toerist. Uiteraard laten we vanuit de DMC Alliantie dan van ons horen.

Wel of geen gids op de wallen?

De gemeente Amsterdam wil georganiseerde rondleidingen op de wallen verbieden. Ook de ondernemers op de oudezijds voorburgwal vrezen meer overlast door deze regel van de gemeente. Want deze ondernemers zijn het met ons eens dat het niet de georganiseerde groepen zijn die de overlast veroorzaken. Lees hier het artikel in het Amsterdams Dagblad en die uit het NRC.

“Je zou dus verwachten dat het verbod als een overwinning wordt gevoeld door de ondernemers en prostituees. De waarheid is anders. „Wij willen helemaal geen verbod”, zegt Foxxy Angel van Proud, de belangenvereniging voor sekswerkers. „Ik snap dat de gemeente af wil van vervelende dronken toeristen, maar dat zijn niet de toeristen die meelopen met tours”, vervolgt de Proud-woordvoerder, die uitsluitend onder haar artiestennaam in de krant wil. Cor van Dijk, voorzitter van Ondernemersvereniging Oudezijds Achterburgwal (OVOA), laat weten: „Het besluit is gebaseerd op onvolledige of misschien zelfs onjuiste informatie. Wij herkennen de overlast van rondleidingen niet.” Beide organisaties zeggen dat hen, en hun leden, niets is gevraagd bij de totstandkoming van het verbod”